Ondernemer

Als ondernemer is het je vast niet ontgaan dat er een steeds grotere vraag is naar vegan opties: veganisme is aan het groeien en als gevolg daarvan verandert de markt. Iets wat lang als een trend werd gezien is nu officieel een social justice movement dat zich verzet tegen het gebruik van dieren als producten.

Dat betekent niet dat het voor ondernemers makkelijk is om zich aan te passen aan deze veranderingen, vooral als je een bedrijf hebt dat grotendeels niet-vegan producten aanbiedt. Veel ondernemers weten niet goed hoe ze moeten overstappen naar diervriendelijkere producten, en dat is helemaal begrijpelijk. 

Ben je weleens gevraagd of er vegan opties zijn maar moest je je klant teleurstellen, of ben je blijven steken bij het aanbieden van havermelk in de koffie, maar wil je meer doen voor de groeiende groep klanten die geen dierlijke producten meer consumeren? 

Dat is waar Vegan Friendly mee kan helpen! Vegan Friendly is een project dat zich richt op ondernemers en biedt bedrijven die hun best doen vegan opties aan te bieden een platform. Het is een platform waar iedereen die op zoek is naar vegan opties bedrijven kan vinden die dit bieden. Mensen die op zoek zijn naar een lunchplek met genoeg vegan opties kunnen dan in één oogopslag zien waar ze terecht kunnen. 

Dat is handig voor de consument, maar het is vooral ook handig voor jou als ondernemer! Via Vegan Friendly kan je namelijk nieuwe klanten vinden en je producten en diensten onder de aandacht brengen van een groeiende groep veganisten. 

Maar als je nog niet zo ver bent en nog niet voldoende vegan opties kan aanbieden, kan Vegan Friendly ook helpen. Zo kan je gratis gebruikmaken van onze gidsen en handleidingen die je houvast geven in het langzaam overgaan op meer diervriendelijke producten. 

Wij bieden deze informatie gratis omdat wij via het steunen van ondernemers toewerken aan ons hoofddoel: een wereld waarin dieren niet meer op het menu staan of in de winkel hangen! 

De Vegan Friendly label is van start gegaan op de Wereld Veganisme Dag (1 november) van 2010. Hierbij kreeg het bedrijf Lush, bekend om hun veganistische verzorgingsproducten, de allereerste raamstickers voor hun zeven filialen in Nederland. Met de raamsticker maakt Lush voor iedereen die langsloopt duidelijk dat zij waarde hechten aan het verkopen van diervriendelijke producten. 

Plak jij binnenkort ook een Vegan Friendly raamsticker op je ruit? Check dan hoe het werkt. 

Wil je meer informatie over hoe jij je vegan aanbod kan vergroten?

We kunnen niet wachten om jouw bedrijf toe te voegen aan onze groeiende database!

Team Vegan Friendly