De Sering

100% vegan
Rolstoeltoegankelijk Honden welkom Kindvriendelijk
De Sering is een volkskeuken, publieke ruimte, en datgene wat jij ervan wilt maken.

De Sering werd oorspronkelijk opgericht met het idee dat het voor activisme en links in het algemeen van cruciaal belang is om gemeenschappen opnieuw op te bouwen.

Om gemeenschappen weer op te bouwen denken wij dat het het beste is om te beginnen met het delen van voedsel. Daarom serveren we zo goedkoop mogelijke maaltijden (goedkoper dan de meeste mensen zelf kunnen koken) en bieden we gratis ruimte aan mensen uit de gemeenschap en activisten.

Wij geloven dat door eten te delen mensen uit heel verschillende gemeenschappen elkaar kunnen ontmoeten en een band kunnen krijgen. Door de maaltijden goedkoop aan te bieden maken we het toegankelijk. Door gratis ruimte aan te bieden creëren we een kans voor activisten om in contact te komen met onze gasten, en bieden we een kans aan mensen die normaal gesproken niet aan activisme en politiek kunnen deelnemen.
Daarnaast bieden we goedkope grootschalige catering voor protesten, acties of bijeenkomsten van activistische organisaties.

In de toekomst willen we een netwerk van locaties opbouwen op basis van dezelfde principes. Deze locaties zullen sociocratisch worden georganiseerd en geleid door hun deelnemers. Op zijn minst hopen we een positieve impact te hebben op de samenleving door eenzaamheid en honger te bestrijden en gratis ruimte te bieden voor activiteiten vanuit de gemeenschap.

Om dit alles te financieren bouwen we een netwerk op van non-profit bedrijven. Organisaties die binnen de markt opereren maar geen eigenaren hebben en een harde bovengrens aan het salaris hebben. Het eerste voorbeeld van zo'n bedrijf is TestTafel, dat opereert vanuit hetzelfde gebouw als De Sering.

Klopt er iets niet?
Andere bedrijven in Amsterdam
Lush (A’dam – Kalverstraat)
Sir Hummus
Vleesch noch Visch