Syrisch eethuis Moushmoush





Ik ben opgegroeid in Damascus in Syrië waar je 24 uur per dag uit eten kan. Eten is een essentieel onderdeel van onze cultuur. De Syrische keuken is rijk aan diversiteit en maakt gebruik van slow cooking. Vegetarische en veganistische groentegerechten en peulvruchten vormen de basis van de menukaart, evenals vele kleine gerechten, mezze genaamd, die je met elkaar deelt. Bij alle gerechten wordt subtiel gebruik gemaakt van goede olijfolie, heerlijke kruiden en specerijen. Lichte gerechten met gezonde en verse producten. Al toen ik heel klein was, hielp ik mijn moeder vaak in de keuken. Daar komt mijn passie voor de keuken vandaan.
Wij serveren hier allemaal authentieke, verse en bijna alleen maar huisgemaakte gerechten, er komt nauwelijks een pakje of zakje aan te pas. Alle gerechten worden vanaf de basis hier gemaakt, vaak een zeer tijdrovend proces. Onze producten kopen we zoveel mogelijk vers op de markt en in Arabische supermarkten. Alleen voor echt speciale producten uit het Midden-Oosten gaan we naar de groothandel. Ik vind het heel belangrijk dat alle producten van goede kwaliteit zijn, dat ik persoonlijk contact heb met mijn gasten en dat het hier in Moushmoush schoon en verzorgd is.
De gasten die hier komen waarderen dat, ze vinden het hier huiselijk en gezellig en ervaren vaak ook een vakantiegevoel.

Syrisch eethuis Moushmoush
biedt Ledenpasvoordeel aan leden van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme
