Ommuurde Tuin

vegan friendly
Eten & Drinken, Huis & Inrichting, Koffie & Thee, Planten & Bloemen, Taart & Gebak, Uitjes, Vrije tijd
06-51514922
Ommuurde Tuin

25 jaar geleden bliezen we deze historische tuin nieuw leven in. De Ommuurde Tuin is een productief agro-ecologisch tuinbouwbedrijf van één hectare. Onze passie ligt bij het kweken van en koken met groenten vol smaken, geuren en kleuren. We proberen ieder jaar weer andere soorten uit en telen ruim 400 verschillende eetbare gewassen: groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen van historische, moderne en wilde soorten. Naast biodiversiteit, wordt op de tuin bovendien veel aandacht besteed aan de bodem, d.m.v. vaste bedden, minimale grondbewerking, het gebruik van compost en bokashi, vaste planten, een ruime vruchtwisseling en diverse groenbemesters. Als biologische tuinderij wordt er uiteraard geen gif of kunstmest gebruikt, maar wordt er juist samengewerkt met de natuur, om zo een veerkrachtig, biodivers ecosysteem te ondersteunen. We werken al meer dan 20 jaar vegan, dat wil zeggen dat er bij ons geen mest van dieren gebruikt wordt voor het verrijken van grond. Meer lezen?

Onze oogst wordt verkocht in ons tuinwinkeltje, open van april t/m oktober, iedere woensdag en zaterdag van 10:00-17:00 en de eerste zondag van de maand. Daar hebben we ook een terras, waar je heerlijk kan ontspannen met een kop verse kruidenthee, heerlijke koffie, taart, hartige quiche of soep. Veel van ons aanbod op het terras is vegan. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen tussen de potplanten met bijzondere en bekende kruiden- en groenteplantjes. Ook verkopen wij producten aan restaurants, streekwaar collega’s en bio-winkels.

Door het jaar heen hebben we verschillende open dagen waarop we gratis rondleidingen geven. Met een gezelschap kunt u ook een lunch met rondleiding of andere activiteit in de tuin afspreken buiten deze openingstijden. Klik hier voor meer info over rondleidingen of ontvangsten

vegan friendly
Vegan koffiemelk zonder toeslag
Onjuistheid melden

Ontdek ook deze bedrijven

Inloggen

Registreren

Maak hier een ondernemersaccount aan ter aanvraag van het Vegan Friendly Label.

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in en je ontvangt per mail een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.